Veelgestelde vragen

FAQ

Veelgestelde Vragen

Heeft u nog meer vragen? Hieronder vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over de logopediezorg.

Hoe lang duurt een logopediesessie?

Logopediesessies duren doorgaans 20 minuten. We passen het schema aan op basis van de specifieke behoeften en doelen van elke cliënt, waarbij het mogelijk is om twee sessies achter elkaar in te plannen of ze verspreid over de week te verdelen, afhankelijk van beschikbaarheid.

Waar worden de sessies plaatsgevonden?

De sessies vinden plaats via de TinyEYE Software met videobelverbinding. Dit betekent dat u de logopediesessies kunt bijwonen vanuit het comfort van uw eigen huis. U ontvangt van mij inloggegevens hiervoor. U heeft alleen een computer of tablet nodig met een stabiele internetverbinding.

Hoe verloopt een online logopediesessie?

Tijdens de logopediesessies maken we gebruik van leuke spelletjes met behulp van de TinyEYE software. We beginnen met een kort gesprekje om het kind beter te leren kennen en gaan vervolgens van start met therapie. We zullen werken aan spraak- en taalactiviteiten, oefeningen en strategieën, net zoals in een reguliere sessie. Het enige verschil is dat u de sessie vanuit uw eigen huis kunt bijwonen.

Heeft mijn kind verwijzing van de dokter nodig?

Ja, voor logopedie is meestal een verwijzing van uw huisarts nodig om een afspraak te maken. Dit betekent dat u uw huisarts kunt vragen om u door te verwijzen naar logopedie. Kinderen tot 18 jaar krijgen alle logopedische sessies vergoed!

Is online logopedie net zo effectief als face-to-face behandeling?

Ja, online logopedie kan effectief zijn als een face-to-face behandeling. Verschillende onderzoeken en studies ondersteunen de effectiviteit van online logopedie. Ontdek het gemak, de flexibiliteit en de kwaliteit van online logopedie!

Wat kunnen ik & mijn kind verwachten van de eerste logopediesessie?

Tijdens de eerste logopediesessie voeren we een intakegesprek waarbij ik als logopedist vragen stel over de spraak/taalontwikkeling. Daarna volgt een onderzoek om de spraak- en taalontwikkeling van uw kind te beoordelen. Op basis daarvan stellen we samen een behandelplan op. We streven naar een comfortabele en ondersteunende omgeving voor uw kind om aan zijn spraak- en taalvaardigheden te werken.

Niet de antwoord gevonden waarvoor je zocht?

Contact

Direct een belafspraak maken?

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of wilt u direct een belafspraak maken? Neem gerust contact met mij op en ik help u graag verder.

Taalgroei en spraakplezier voor kinderen!

Copyright © 2023 Digitaal-Logopedie

Website Ontwikkeling & Design Gemaakt door Toox Webdesign

Begin met chatten
1
Afspraak maken?
Hallo daar👋
Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Klik op de knop hierbeneden.